Miért éppen .....?

Üdv. 

Na nem miért éppen Minnesota? Nem tudom emlékeztek e erre a filmre. Egy egészen jó kis vígjáték. Na de vissza a címhez. Tehát miért éppen Anglia, London. Azt hiszem teljes joggal tennénk fel ezt a kérdést. Hiszen az éghajlata nem igazán a legjobb, elég csapadékos, és nyáron ha harminc fok körül van a hőmérséklet, az már kánikulának számít, egyúttal kisebb csoda számba megy. Szóval nem ehhez van szokva egy honfitársunk. Mégis nagyon sokan vágnak bele egy hasonló kalandba. 

pic_why.jpg

 Ami a mi földinket illeti, talán nála is aktuális lehet ez a kérdés. Ugyanis nem tudom mennyire vagytok tisztában vele, de ő ha jól tudom, német nyelvet tanult anno, nem angolt. És ha hozzá veszem ehhez azt is, hogy van egy felszolgáló szakmája, akkor adná magát a lehetőség, hogy van itt a közelünkben egy olyan ország, ahol szintén rengeteg magyar dolgozik, hasonló jó fizetések vannak, és még közelebb is van hozzánk. 

Szóval innen nézve nem is olyan érthető ez az Anglia dolog. De azt hiszem megvan ennek az oka. Vagy okai. :) Azt tudom, hogy Krisz nem igazán szereti a német nyelvet, de talán nyomósabb ok volt az, hogy Anglia elég közel, de egyben mégis elég távol van kis hazánktól. És ismerős is van ott, aki segíteni tud neki a kezdetekben. És egy ilyen segítség ott, és most felbecsülhetetlen. 

Azt tudni kell, hogy ott kint ha igazán jó dolgos az ember, ergó szeret dolgozni, és akar is, akkor fog is tudni. És akár gyorsan is lehet haladni a szamárlétrán. Erre speciel az unokatestvérem az élő bizonyíték. Szintén Angliában, azon belül Londonban, vagy annak vonzáskörzetében lakott, és dolgozott. Pontosan nem tudom. De egy könyvekkel foglalkozó cégnél kezdett dolgozni. És kis időn belül felismerték a főnökei, hogy jó munkás ember, és még esze is van, szóval meg is tették KisFőnöknek. Szerintem egy hónapot sem dolgozott össz vissz előtte. És mikor közölte, haza költözik, gondolhatjátok a reakciót. Nem repestek az örömtől, de persze megértették. Azt azért közölték vele, ha bármikor újra ki akar jönni, várják vissza szeretettel. :)

Ahogyan Kriszt ismerem, megfogja találni a számítását. Dolgozni szeret, és tud is. Szóval jól meg lesz ott. És ott kint elég nagy a magyar közösség, rendesen bulik szoktak lenni, ha jól emlékszem a régebben olvasottakra. A szórakozás is megoldott. Barátokra is szert fog tudni tenni. És ki tudja. Talán a szerelem is rátalál ott a hűvös Angliában, és felforrósodik körülötte kicsit végre a levegő. :D  

Azért egy kis kedvcsináló, mégis milyen is a nagy London. 

Mára azt hiszem, befejeztem. Sziasztok.